Satınalma Rehberi
SATINALMA REHBERİ
1. SİPARİŞ AŞAMALARI
Satın alacağınız ürüne ve miktarına karar verdikten sonra öncelikle sitemize üye olmanız gerekmektedir. Üye olurken beyan ettiğiniz kişisel bilgileriniz hiçbir şekilde başkalarıyla paylaşılmaz. Bu aynı zamanda yasal bir zorunluluktur.
Sipariş Verirken :
Üye Girişini sağlayarak hesabınızı sipariş vermek için uygun duruma getirebilirsiniz.
KREDİ KARTI İLE SİTE ÜZERİNDEN GÜVENLİ ÖDEME,
Kapıda Ödemeli gönderimlerde zaman zaman problemler yaşanmaktadır. Kargo firmaları tahsilata yetkili kuryelerin müsait olmaması durumunda teslimatı geciktirebilmektedir. Adrese bir kez gidip ödemeyi yapacak kişinin bulunmaması halinde de ikinci kez teslimata gitmeyip ürünü iadeye koymaktadırlar. Bu yüzden ödeme şekli olarak havale veya kredi kartıyla siteden ödeme alternatiflerinden birini seçmenizi tavsiye ederiz. Önceden ödeme yaptığınızda ürün teslimi konusunda bir problem yaşamazsınız. 22 yıllık firmayız ve 10 yılı aşkın süredir e-ticaret yapıyoruz.
Ardından Siparişi Onayla butonuna tıklayarak siparişinizi tamamlayabilirsiniz. Kredi Kartı ile ödeme yapacaksanız onaydan sonra açılan sayfadan ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ofis, mağaza ve dükkanlar en yüksek ışık gerektiren mekanlardır. Kullanılacak ürünü seçerken gereken ışığı verebilecek güçte ürün seçilmeli ancak tavanda da kirlilik ve armatür kalabalığı yaratmaktan kaçınmalıdır. Sözgelimi tavan yüksekliği 3 metre civarındaki bir perakende satış mağazasında 18W led panel / led spot kullanılacaksa 3m2 için bir adet led panel planlanmalı ve panellerin aralıkları 1 metreden daha sık olmamalıdır. Daha fazla ışık isteniyorsa, daha yüksek güçte panel seçilmelidir. Sıva üstü 42W veya 35W panel tercih ediliyorsa her 6-8 m2 için bir adet panel kullanılmalıdır.
Sıva altı panel kullanımında tavan delikleri küçük de olsa Ayarlanabilir Led Panelleri kullanarak bu sorunu aşabilirsiniz. Tavanda tadilat yapmanıza gerek kalmaz.
Çok ışık gereken mekanlarda Çerçevesiz Panel sınıfındaki 24W veya 32w -36w ayarlanabilir led panel kullanmanızı tavsiye ederiz.
Sitemizde yer alan Led Panel modelleri ve Fiyatları günceldir.
Fabrika, atölye ve depolarda yapılan işin niteliğine göre aydınlatma ürünü seçilmelidir. Mesela standart işler yapılan (çok detay gerektirmeyen) 5-7 metre yükseklikteki bir atölyede her 50 m2 için 1 adet 85W Led Fabrika Armatürü kullanmak yeterli olabilir. Fabrikalarda tavan yüksekliği fazla olduğundan ışık kaybı da çok olur. Vinç veya yüksek kaldırma/taşıma cihazları çalışmıyorsa, armatürler 3-4 metreye kadar sarkıtılarak kullanılmalıdır.
Cafe, Lokanta, Otel ve benzeri mekanlarda ise daha az ışık seviyesi tercih edilmelidir. Star Led paneller bu tür mekanlar için farklılık yaratabilecek ürünlerdir.
Ev için Led Aydınlatma ürünleri seçilirken, okuma ve çalışma alanlarında yüksek ışık, diğer alanlarda ise nispeten daha az ışık tercih edilmelidir. Led Panel çeşitleri, Led Spotlar ve gizli ışık uygulaması yapılacaksa şerit ledler ev için ideal led aydınlatma ürünleridir. Ev için küçük çaplı led spot ve led paneller tercih edilmelidir. (6w-12w arası)
Mutfak, salon ve odalarda asma tavan yoksa Sıva üstü Led Armatürler yeterli ışığı sağlayacaktır. Banyolarda su geçirmez ürünler kullanılırsa ömürleri daha uzun olur.
Şerit Led Uygulaması
Gizli ışık uygulaması yapılacaksa kullanılacak şerit ledin ışık rengi beyaz veya tercihan günışığı olmalıdır.
Başka bir aydınlatma kaynağı olmaksızın sadece şerit led kullanılarak yapılan bir aydınlatma, fazla elektrik tüketeceğinden ekonomik olmaz. Şerit led esasen dekoratif bir led aydınlatma üründür ve tek başına aydınlatma için kullanılmamalıdır. 12 Volt ile çalışır. Yeni nesil şerit led modelleri ile daha az tüketimle daha fazla ışık elde edilebilmektedir.
Şerit Led fiyatları, PCB yapısına (tek kat veya double PCB / bakır veya aluminyum tabanlı olmasına), led çipin sayısı modeli ve kalitesine, ışık şiddetine ve kullanılan yapışkan bantın cinsine göre değişkenlik gösterir. Dış görünüşü benzer olsa da kalitesiz şerit ledler kısa sürede ışığını kaybeder ve ledlerin bir kısmı tamamen söner.
Metrede 60 ledli 4040 şerit led uygulandığında 1 metre için en az 1 Amper led trafosu (led adaptör) kullanılmalıdır. Trafonun daha büyük amperde olmasının sakıncası yoktur, aksine hem ledin hem trafonun ömrü daha uzun olur. Mesela 10 metre 4040 şerit led için en az 12.5 Amper led trafo kullanmalıdır.
Metrede 120 ledli 2835 şerit led uygulandığında 1 metre için en az 1.2 Amper led trafosu (led adaptör) kullanılmalıdır. 10 metre 2835 şerit led için en az 12.5 Amper led trafosu gereklidir. Metrede 240 ledli 2835 şerit led uygulandığında ise 1 metre için en az 2.4 Amper led trafosu (led adaptör) kullanılmalıdır. 10 metre 240 ledli 2835 şerit led için en az 25-30 Amper led trafosu gereklidir.
Yeni nesil 2835 çipli şerit ledlerin ışık verimliliği yüksektir. Yüksek Işıklı, güçlü mavi bantlı 2835 Şerit Led metrede 120 ve 240 Led olmak üzere iki çeşittir. Gizli led ışık için en çok tercih edilen şerit led modelidir. Işık dağılımı 60 ledli şeritlere göre daha homojen ve daha güçlüdür. Mavi bantı güçlüdür ve uygulamada kolaylık sağlar.
Sitemizde yer alan Şerit Led modelleri ve fiyatları günceldir.
Uygulama yapılırken her 10 metrede bir trafodan kablo çekilerek güç alınırsa sonlara doğru ledlerin ışığının azalmasının önüne geçilmiş olur. Şerit Ledler 12V ile çalıştığından yaklaşık 10 metre sonra ışığında azalma olur. Birden fazla rulo kullanıldığında diğer bir yöntem, trafoyu en başa yahut sona değil, ilk 5 veya 10 metreden sonra bağlamaktır. Böylece trafo her iki tarafa eşit güç sağlamış olur ve ışık daha homojen görünür.
Şeritler her 5 cm de bir kesilip lehimle ekleme yapılabilir. Ekleme yapılırken +/ – işaretlerine dikkat etmek gerekir. Rulolar birbirine üzerlerindeki kablo ile bağlanabilir. Lehim gerekmez. Şerit led bağlantısı yapılırken (+) ve (-) yönüne dikkat etmelidir. (+) uç diğer ledin (+) ucuna, (-) uç diğer ledin (-) ucuna bağlanmalıdır. Aynı şekilde ledleri trafoya bağlarken de (+) ve (-) uçlar trafodaki yerlerine doğru bağlanmalıdır. Aksi halde ledler çalışmaz.
Dikkat: Ledleri trafoya bağlarken trafonun 220V girişine kesinlikle led bağlantısı yapmayınız. Ledler 12V ile çalıştığından böyle bir bağlantı şeritin tamamının yanmasına sebep olur.
Gizli Işık Uygulamaları:
Gizli ışık uygulamalarında şeritler düz bir satıha ve aynı açıyla yapıştırılmalıdır. Aksi halde ışık dalgalı görünür ve yansıma açısı da farklı olursa renk tonunda farklılık olur.
İç mekan ledler dış mekanda kullanılmamalıdır. Dış mekan için silikonlu ledler kullanılmalıdır.
Gizli ışık uygulamasında beyaz veya günışığı rengi kullanmak daha isabetlidir. Tavandaki mevcut aydınlatmadan farklı bir ışık rengi tercih edilmelidir. Tavanda beyaz ışık varsa gizli ışığın rengi günışığı, tavanda günışığı rengi kullanılmışsa gizli ışığın renginin beyaz olması ışık estetiği bakımından daha isabetli olur.
3. LED AYDINLATMA IŞIK RENGİ SEÇİMİ
LEDAY Led Panellerin beyaz (6500K) ve açık gün ışığı (4000K) olmak üzere 2 ışık rengi vardır. Yapılan araştırmalar ışığında, kullanılacak mekana göre tavsiye edilen led ışık renkleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. Ancak son karar kullanıcınındır, kullanıcı dilediği led ışık rengini elbette tercih edebilir.
BEYAZ IŞIK (6500K) |
AÇIK GÜN IŞIĞI (4000K) |
Eczane |
Ofis |
Hastane |
Market |
Beyaz Eşya Mağazası |
Ev |
Ev / Banyo |
Ayakkabı Mağazası |
Kuaför Salonu |
Giyim Mağazası |
Kuru Temizleme |
AVM Genel Aydınlatma |
Teknik Servis |
Lokanta/Pastane/Cafe |
Perde/Çeyiz Mağazası |
Otel |
Fabrika/Atölye/Depo |
Fabrika/Atölye/Depo |
Tekstil/Konfeksiyon |
Mobilya Mağazası |